ASPID porta a terme avui dijous, dia 20 d’abril la VI Vetllada Poètica de Sant Jordi

La Vetllada Poètica inclou enguany actuacions còmiques i teatrals

0
1219

El Grup de Dany Cerebral Sobrevingut de l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) porta a terme avui dijous, dia 20 d’abril la VI Vetllada Poètica de Sant Jordi. L’acte, que es desenvoluparà a partir de les 19 h a l’Espai Orfeó Lleidatà, amb entrada gratuïta, inclourà enguany, a banda de la poesia, la música i la dansa, nous elements com ara actuacions còmiques i teatrals, com també la projecció d’un mític vídeo de Charles Chaplin.

Titulat “Somriure amb tu”, l’eix de l’acte serà el concepte de positivisme i optimisme, termes que, segons els organitzadors, “es refereixen al sentiment d’esperança cap al futur fonamentat en la fe o la creença ferma que un esdeveniment es pot produir i/o que es desenvoluparà de la millor manera possible”. Amb això els es vol transmetre als assistents la idea que “tot és possible i que amb esforç es pot tornar a somriure després d’haver patit un Dany Cerebral Sobrevingut”. A més, també es vol reivindicar que l’humor és necessari per afrontar i superar les dificultats amb que ens podem trobar a la vida.

La Vetllada Poètica oferirà també interpretacions musicals a càrrec de la banda lleidatana de rock Pep Rock Band i el Cor de Minyons de l’Orfeó Lleidatà, així com l’actuació de l’Espai Dansa. Algunes de les persones representatives de l’esfera cultural de les terres lleidatanes que han confirmat la seva participació en l’acte amb la lectura d’alguna poesia o fragment literari són Josep Borrell, director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida; Josep M. Forné, diputat de Lleida al Parlament de Catalunya; Esther Llombart, escriptora lleidatana, i Núria Serrate, directora de l’Escola d’Escriptura de Lleida. També es projectaran imatges de fons per reforçar les poesies, les danses i les cançons que s’interpretin.

Cal destacar també que a l’inici de l’acte, després de la presentació, es farà un homenatge al recentment desaparegut Ignasi Ribes, qui fou membre del Grup de Dany Cerebral Sobrevingut durant molts anys.

El Grup de Dany Cerebral d’ASPID, creat l’any 2010 i composat per persones amb afectació de dany cerebral i pels seus familiars, és un grup estable que promou durant l’any nombroses iniciatives de sensibilització, formació i lleure.

FER UN COMENTARI