Antonio García: “La crònica d’un ple excepcional”

0
260
DiverNadal Cunit 2018 728×90

L’últim que hem podia esperar trobar-me com a demòcrata, es un escrit del nostre batlle, dient-nos que ni tan sols es pot debatre al Ple municipal la proposta del Som Poble, PDCat i ERC de cessió de locals per fer el referèndum l’1 d’octubre. I es que de totes les cosses que podien passar en aquest tema, el pitjor que ens podien trobar, es que ni tan sols es pugi debatre, per que fent-ho es trenca un dels pilars fonamentals sobre el que es sustenta un sistema democràtic l ’intercanvi d’idees a traves del debat.

El primer que caldria destacar en aquesta matèria, es que el nostre batlle desarmat de la legitimitat que li donaria una resolució favorable al Ple i fent servir la seva autoritat, recolzada per un altre regidor del seu govern i amb altres sis encontra, davant del requeriment del la Generalitat de cessió de locals per fer el referèndum de l’ 1 d’octubre, ja va deixar clar que no cediria els locals de l’Ajuntament, en virtut del que estableix la legalitat vigent. Aquesta legalitat vigent, ha sigut la mateixa que ha fet servir la secretaria municipal per violentar la paraula sobre aquest tema, al ple municipal del Vendrell, i a traves d’un informe ha dit que ni tan sols es pot debatre, i per lo tant emparat en aquest informe, el cap de llista del PSC de Vendrell ha dit que ni tan sols es pot debatre i ha retirat del ordre del dia la moció.

Ara ha quedat per als anals de l’historia de la nostra vila la sessió del Ple del 19 de setembre de 2017, on per insòlit que sembli, al lloc on descansa la sobirania del poble de Vendrell, als seus representants se’ls ha prohibit debatre, sobre si es pot o no fer la cessió d’uns locals per fer un per fer un referèndum.

Pel que fa al posicionament dels partits politics i dels seus representants cada un ha tingut l’oportunitat de dir la seva, durant 4 minuts al Ple, sense tenir oportunitat de debatre, per que a l’Ajuntament de Vendrell, això esta prohibit. I es van poder expressar i com a mínim davant aquest ultratge. Del posicionament dels grups ponents Som Poble, PdeCAT i ERC i dels qui la recolzaven Si es pot i dos regidors independents del PSC, un crit unànime ha sortit denunciant l ’injustícia d’un acte emparat per una justícia, que no s’ha parat a pensar, en les conseqüències nefastes de violentar el debat, per que sense debat no funciona la democràcia, per que a l’ADN qualsevol democràcia hi ha de ser el debat, per que la paraula, es un dels pilars fonamentals sobre el que descansa, el be mes preuat que tenim tots, la nostra llibertat. Aquest denuncia la van culminar els regidors de Som Poble, PdeCAT, ERC i Si espot marxant d’una sala de plens on no els deixen debatre.

Davant dels qui volien defensar el debat, ens trobem dos membres del PSC, tres representants de Ciutadans, dos del PP i tres de Plataforma per Catalunya, el primer que caldria destacar, es que el govern local s’ha trencat i tan sols dos representants ho han recolzat, un el nostre batlle del PSC en Marti Carnicer, que segon ell, s’ha vist obligat a prendre la decisió, pel que diu l’informe de la secretaria municipal, l’altre el senyor Kenneth Martínez que ni tan sols ha estat al Ple, fins després votació. Pel que fa als membres del front de dretes que s’ha creat al Ple per defensar l’uniat d’Espanya, l’únic que es pot dir, es que ha sigut ells, els que han demanat l’informe i s’han recolzat en la legalitat, per impedir que el debat, es pugui donar al ple municipal impedint parlar.

Jo per la meva banda; dit tot el que he vist i escoltat en aquest ple excepcional, m’agradaria dir algunes coses, per que encara, no hem poden prohibir opinar i per que crec, que alguna cosa s’ha de replicar. El primer de tot i dirigint-me al bloc de dretes del nostre Ajuntament i al nostre batlle, es dir que es un greu error prohibir el debat, per que silenciant la veu dels representants del poble, res es pot guanyar. Pel que fa al senyor Kenneth Martínez del PSC, vostè hauria d’haver estat al Ple municipal i la seva actitud de no estar allà diu molt de la classe de polític que es, jo considero que es una actitud covarda, que en la meva opinió no te excusa de cap tipus, per que als moments excepcionals, s’ha d’estar, assumir la responsabilitat i donar la cara, i si no s’està en aquest moments, es millor deixar al següent de la llista. Pel que fa a la senyora Mari Luz Rodriguez de Ciutadans, dir-li que titllar de “circ” als manifestants de la plaça vella d’ahir, es simplement insultar a la gent, que feia us, d’una altre dels pilars sobre el que descansa la democràcia “la lliberta d’expressió” i per lo tant, si per vostè es un circ l’exercici de lliberta d’expressió senyora Mari Luz Rodriguez deixi la política, per que la llibertat d’expressió es un element clau i fonamental en una democràcia.

Ja per acabar els diré, “el silenci ciutadà es un xec en blanc per la classe política, votant al referèndum canviarem les cosses”.

Antonio Garcia Leal
Membre de l’executiva local d’Esquerra Republicana de Vendrell

FER UN COMENTARI