Ángeles Ribes (Cs): “Respectem també a les dones que no fan vaga el 8M”

La portaveu de Cs Lleida comparteix el 8 de març amb una dona treballadora que tampoc ha secundat la vaga

0
411

“Respectem també a les dones que no fan vaga el 8M: la lluita per la igualtat comença per aquí”. Així ho ha manifestat la portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Lleida, Ángeles Ribes, en el Dia Internacional de les Dones. Ribes ha manifestat que el dia 8 de març és “una jornada per defensar la igualtat entre homes i dones” però que per a això “no cal ser ni anticapitalista ni antisistema”. Ribes no ha participat en la vaga “feminista, anticapitalista i que planta cara a l’ordre patriarcal, racista, capitalista i depredador amb el medi ambient que plantegen els sectors populistes” i ha volgut compartir aquest 8 de març reivindicatiu al costat d’una dona treballadora, lluitadora i feminista que tampoc han secundat aquesta vaga plena de consignes dogmàtiques.

“No compartim la lluita contra el capitalisme a la qual s’apel·la a la vaga i ens sembla una errada en la lluita amb la igualtat, barrejar un assumpte tan seriós amb altres lluites ideològiques”, ha afirmat Ribes. Per això, la portaveu de Cs Lleida ha demanat “un profund respecte tant per les dones que han fet vaga, com les que no” perquè “el feminisme ha de ser transversal i obert a totes les dones per no excloure a ningú en una lluita que ens afecta a tots, tant a les dones com als homes”.

Ángeles Ribes ha explicat que “com qualsevol dona he vist desigualtats i he patit insults pel fet de ser dona, però som una generació valenta que seguirem lluitant per una igualtat real i efectiva que encara no existeix”. I ha assegurat que “avui és un bon dia perquè les dones deixem de banda el que ens diferencia i pensem en el que ens uneix, que és la il·lusió per viure en una societat en què les nostres filles puguin tenir els mateixos drets que els homes”.

FER UN COMENTARI