Àmplia participació en la consulta de l’oposició veneçolana a Tarragona

  644 les persones havien votat a les 16.30 hores de la tarda en aquest punt de votació ubicat al carrer Pare Palau

  0
  1421

  Els veneçolans residents a Tarragona han votat avui en la consulta popular organitzada per l’oposició per a saber si el poble rebutja la Constituent, que el president Maduro va proposar sense referèndum. Durant tot el transcurs del dia hi ha hagut una constant afluència de votants, essent 644 les persones que havien votat a les 16.30 hores de la tarda en aquest punt de votació.

  Aquesta consulta simbòlica és el desafiament més gran de l’oposició al Govern de Nicolás Maduro. L’oposició veneçolana ha habilitat 2.030 punts de participació a Veneçuela, 667 a fora del país, 72 d’ells, a Espanya. A Tarragona, la consulta s’ha dut a terme al Carrer Pare Palau num. 6 i ha durat des de les 09.00 del matí fins a les 18.00 hores.

  Consulta

  L’Assemblea Nacional Veneçolana va aprovar en sessió del 5 de juliol la proposta de la “Taula de la Unitat Democràtica” i de diversos sectors de la vida nacional (associacions d’empresaris, sindicats, organitzacions estudiantils) per a la realització d’una Consulta Popular a tots els veneçolans. L’objectiu de la consulta és saber si el poble rebutja o desconeix la Constituent, que el president Nicolás Maduro va proposar sense sotmetre-la a votació mitjançant un referèndum sobirà. En aquest sentit, la consulta organitzada per l’oposició, té la intenció de qüestionar la legitimitat de Maduro, una mostra de desobediència contra el govern, enmig d’una greu crisi econòmica i tres mesos de protestes violentes als carrers que ja s’ha cobrat la vida de 94 persones.

  FER UN COMENTARI