Altafulla recepciona la urbanització del carrer de la Fassina

Està integrat dintre del projecte d’urbanització del tram central de Via Augusta

0
740
Wifi_Penedès_728x90

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat de la regidora de Via Pública i Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, i el regidor de Turisme, Pere Gomés, entre d’altres regidors del consistori, han formalitzat aquest matí la signatura de l’acta de recepció de les obres de reforma del carrer de la Fassina, integrat dintre del projecte d’urbanització del tram central de Via Augusta, àrea d’aparcament nord, zona verda la Fassina i tall del carrer Boga, al Barri Marítim.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, s’ha mostrat satisfet per la remodelació d’aquest tram i ha subratllat “que estem convençuts que les actuacions milloren substancialment la qualitat de vida tant de la gent que viu a Baix a Mar com la que viu a la resta del poble perquè estem dignificant una zona que s’ho mereix i que, a més, no deixa de representar un dels principals motors econòmics que sosté la nostra vila com és el turisme”.

La transformació d’aquest carrer ha tingut com a gran objectiu concentrar el màxim nombre de places d’aparcament en aquesta zona, per tal d’absorbir les places que s’han eliminat a tot el Barri Marítim i principalment en la nova zona del centre de Via Augusta destinada a vianants. Aquesta redistribució es combina al mateix temps amb una àmplia zona verda pública i una pista poliesportiva.

D’aquesta manera, les actuacions en aquest tram de la Fassina han estat la creació, en el tram oest, que limita amb la via del tren, d’una nova bossa d’aparcament d’asfalt de 68 places permanents degudament marcada amb senyalització horitzontal; i una altra zona d’aparcament, que s’integra dintre del vial amb terra de sauló, en el tram est, que limita amb la zona verda pública, i que forma una altra bossa d’aparcaments d’unes 60 places més.

Cal remarcar també que l’actual zona verda actua com a únic element que uneix les dues àrees verdes que, abans de les obres, estaven separades pel carrer Boga. Això ha permès organitzar de forma unitària tot aquest àmbit amb recorreguts per a vianants i creant espais més generosos pel passeig i el gaudi dels veïns amb espais amplis i arbrat.

El projecte de Via Augusta, a banda de la profunda remodelació i redistribució dels espais, contempla una important actuació d’integració urbanística tant de la plaça dels Vents com l’Oficina Municipal de Turisme, que s’adaptarà també al nou planejament del centre del Barri Marítim, com ha assenyalat el regidor de Turisme, Pere Gomés.

Aquesta actuació del carrer de la Fassina forma part del projecte de Via Augusta les obres del qual van començar a finals de l’any passat i que està previst que finalitzin a finals de maig. Les obres han tingut un cost de 849.000 euros, i han rebut dues subvencions importants, una, per part del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, en la vessant turística, amb 230.000 euros; i una altra, de la Diputació de Tarragona, d’uns 200.000 euros, en concepte dels Jocs Mediterranis.

FER UN COMENTARI