Alpicat completa la primera fase del canvi de l’enllumenat públic a tecnologia LED

Amb aquest canvi Alpicat podrà estalviar un 60% de llum

0
709
Karting Comarruga 728×90

L’Ajuntament d’Alpicat ha completat la primera fase del canvi a tecnologia LED de l’enllumenat públic municipal. Aquesta intervenció es va posar en marxa el mes de juny passat i ha consistit en la substitució de 716 lluminàries gràcies a un crèdit de 325.000 euros a interès zero.

Amb aquesta mesura, el consistori s’estalviarà un 60% en la factura de la llum gràcies a la implantació de tecnologia LED. Les lluminàries que s’han canviat corresponents a cinc quadres: els dels carrers Mossèn Pere, Bonaventura Verdú, Ramon i Cajal i Sant Antoni, i el de la Urbanització Terra Ferma. D’aquesta manera, el consum es veurà reduït entre un 60 i un 70%, fet que permetrà alhora reduir la potència contractada però mantenint les mateixes característiques en nivell i uniformitat lumínica.

La inversió licitada era de 363.969,74 euros, tot i que finament va ser adjudicada per 325.764,67 euros a l’empresa UTE Romero Polo-Citelum Ibérica. Aquesta inversió, però, no tindrà cap cost financer per a l’Ajuntament, ja que l’actuació es finançarà amb un crèdit sense interès a 10 anys amb l’IDAE (Instituto para la Diversificación y el Ahorro de Energía).

Amb aquesta actuació, l’Ajuntament d’Alpicat dóna un pas més en el seu compromís amb la millora de l’eficiència energètica i amb la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera, dins la qual ja ha efectuat diferents accions en els tres darrers anys.

Durant aquesta primera fase de la intervenció, es va fer una xarrada informativa en què es van oferir detalls sobre l’actuació de canvi d’enllumenat, amb una introducció per part del director d’obra, Alfred Guitart, i unes explicacions posteriors a càrrec de Víctor Romera, un dels tècnics de l’empresa adjudicatària, Citelum, que va explicar el perquè d’aquesta actuació, la normativa vigent en matèria d’enllumenat, les característiques del nou enllumenat i les seves prestacions, així como els resultats que s’obtindrien amb el canvi.

En aquesta mateixa línia, l’Ajuntament ha encarregat la redacció del projecte de la segona fase, que completarà l’actuació a tot el nucli, l’entrada al municipi i el polígon Lúdic Parc. Seran, en total, 606 lluminàries més que permetran obtenir un important estalvi energètic.

FER UN COMENTARI