Alcalde de Reus: «Teníem full de ruta per aprovar pressupostos, i tenim full de ruta per fer avançar la ciutat»

El batlle assegura que l'únic que vol és servir a la ciutat

0
573
Wifi_Penedès_728x90

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyat dels portaveus dels grups municipals que integren el Govern de Reus, Montserrat Vilella (PdeCat–CiU); Noemí Llauradó (ERC-MES-MDC Avancem-AM) i Ara Reus, Jordi Cervera, ha comparegut aquest dilluns, 15 de maig, en roda de premsa per fer balanç de l’aprovació dels pressupostos municipals de 2017, la mitjanit del passat divendres, 12 de maig.

“Fins ara teníem el dret i la legitimitat democràtica per governar, però ara tenim l’autoritat moral per fer-ho”, ha afirmat l’alcalde. I ha afegit. “L’oposició ha perdut l’oportunitat de configurar una alternativa. Ara els toca a ells sumar amb el govern, flexibilitzar les postures i treballar junts perquè Reus avanci”. En referència a les declaracions dels grups municipals de l’oposició en relació a una moció censura, l’alcalde s’ha limitat a dir: “Ras i curt. Ahir va acabar el Trapezi a Reus, prenguin nota!”

“Crec que puc dir que el Govern que presideixo ha estat valent; i davant d’una situació de bloqueig que Reus no es mereix, hem fet un pas endavant”, ha sentenciat. I ha continuat: “El camí ha estat més complicat del que volíem. La nostra disposició al diàleg amb tots els grups municipals no va donar el fruit que hauríem desitjat. Almenys fins ara. Però el govern ha perseverat perque el seu únic objectiu —i el seu full de ruta— és servir a la ciutat de Reus”.

Amb tot, l’alcalde, que ha volgut centrar la seva compareixença amb un missatge en positiu i d’optimisme, i ha assegurat: “Hem guanyat la qüestió de confiança i Reus ja té pressupost per a l’exercici 2017”. “Teníem un full de ruta per aprovar els pressupostos. I tenim un full de ruta per fer avançar la ciutat. Caminem amb pas ferm i amb un horitzó definit”, ha afegit.

En aquest sentit, Pellicer ha resumit els tres eixos clau del full de ruta del Govern:

Modernitzar l’administració pública: tant les estructures internes i les direccions estratègiques; com les millores en serveis i atenció al ciutadà.
Garantir la cartera de serveis i inversions: amb especial atenció als Serveis socials, l’Ensenyament, la Participació i Salut; i prioritzant les inversions a la Via Publica (voreres, asfalt, zones verdes, enllumenat, etc..); Inversions en Eficiència; i Inversions a Futur (amb nous projectes que poc a poc anem anunciant)

Projectar la imatge de ciutat, a partir dels eixos Cultura, Esports, Turisme (amb nous productes i esdeveniments de gran format).

Finalment, l’alcalde ha presentat el full de ruta com el nou pas després de posar ordre a l’Ajuntament i a INNOVA, que va marcar el mandat 2011-2015. “El Govern ha passat pàgina i mira al futur amb optimisme. Té projectes engrescadors, i noves idees sorgides amb la complicitat de la ciutadania”, ha afirmat. I ha afegit “Reus ha recuperat la força, l’estil i el lideratge que l’havien propulsat al capdavant del país”.

FER UN COMENTARI