Acaba amb èxit el primer cicle d’apoderament de la gent gran a Tortosa

Acadèmia dels Sèniors és un programa presentat a finals de l’any passat amb l’objectiu d’apoderar la gent gran de la nostra societat

0
369

Fins a 42 casals de la gent gran, casals cívics i cases del mar de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària han participat en l’Acadèmia dels Sèniors, un programa presentat a finals de l’any passat amb l’objectiu d’apoderar la gent gran de la nostra societat. Ara, amb la formació ja feta, és el torn de repartir els certificats d’assistència així com el material informatiu en diverses matèries.

Aquest dimarts ha estat el torn de Tortosa i la directora general dels serveis territorials del Departament a les Terres de l’Ebre, Rosanna Fatsini, ha participat en el lliurament dels diplomes als assitents al curs.

La formació és un dels eixos principals del ‘Primer pla d’acompanyament i protecció a les persones grans de Catalunya’ i per això s’ha ofert informació sobre serveis socials així com consells de seguretat (a la llar o sobre estafes, i robatoris), de consum i de salut i també orientacions jurídiques. Aquest contingut s’ha distribuït en 6 sessions dinàmiques  d’una hora de durada aproximadament a càrrec de professionals dels diferents departaments de la Generalitat i d’experts externs. En total, més de 800 persones arreu del territori han gaudit d’aquest projecte emmarcat en el model d’envelliment actiu que es vol difondre des del Departament.

De cara a possibles edicions es volen fer rèpliques pel territori (incorporant nous equipaments al programa) i rèpliques per especificitat (amb continguts formatius específics en aquells equipaments que han implementat la primera part).

L’Acadèmia és una formació integral i interdepartamental i  està inspirada en un projecte de la República Txeca que tenia com a objectiu principal ensenyar a les persones grans a protegir-se dels actes criminals i, a la vegada, guanyar confiança en elles mateixes.

FER UN COMENTARI