Acaba la declaració de Puigdemont i els quatre consellers davant del jutge

La compareixença s'ha allargat al voltant d'una hora

0
1224
El Palau de Justícia de Brussel·les on compareixen Puigdemont i els consellers està en obres.
El president Carles Puigdemont i els quatre consellers destituïts del seu Govern – Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig- ja han acabat de declarar aquest divendres al migdia davant del jutge al Palau de Justícia de Brussel·les. Les declaracions han acabat al voltant de les tres de la tarda, de manera que hauran comparegut una hora davant el magistrat que ha de decidir si accepta o no l’ordre d’extradició dictada per l’Audiència Nacional, tot i que fonts de la fiscalia han admès que la decisió no s’ha de prendre, necessàriament, aquest mateix divendres. A partir d’un quart de quatre de la tarda, està prevista la compareixença dels advocats.
Puigdemont i els quatre consellers han entrat al Palau de Justícia uns 30 minuts abans de l’inici de la seva vista, i ho han fet conjuntament, a través d’una entrada al pàrquing sense ser captats per les càmeres de televisió.

L’accés a la sala on se celebra la vista està tancat al públic, per evitar, també, l’accés dels mitjans. Sigui quina sigui la decisió del jutge, quan dictamini si accepta o no l’extradició tant la defensa com la fiscalia podran recórrer la decisió fins a dues vegades. Tot el procés es pot allargar dos mesos.

FER UN COMENTARI