A Barcelona ja es pot trucar gratuïtament al telèfon d’atenció ciutadana 010

Les trucades costaven fins ara 0,373 cèntims d’euro per l’establiment de la trucada i 0,089 cada minut

0
1081
Wifi_Penedès_728x90

Les trucades al telèfon d’atenció ciutadana 010 ja són gratuïtes a partir d’aquest dissabte 1 d’abril a Barcelona. La capital catalana és la primera ciutat de Catalunya a oferir aquest telèfon d’atenció ciutadana de forma gratuïta, tot complint amb el compromís del govern municipal de fer més accessible i àgil l’accés dels ciutadans a la informació municipal. Amb aquesta mesura es volen agilitzar els tràmits i el temps que els ciutadans hi dediquen, tot incrementant les tramitacions per via telefònica. Així també es pretén reduir feina a les Oficines d’Atenció Ciutadana físiques i donar resposta als ciutadans que no tenen facilitat a l’hora de fer gestions al web. Les trucades al 010 costaven 0,373 cèntims d’euro per l’establiment de la trucada i 0,089 cada minut. Si la trucada es feia des de fora de l’Àrea Metropolitana -en aquest cas al número 807 117 700- el preu de l’establiment era de 0,108 euros i 0,411 euros per minut.

L’any 2015, el cost estimat pels ciutadans va ser d’1.252.000 euros dels quals, l’Ajuntament de Barcelona va percebre 425.000 euros. Amb el canvi de modalitat, el consistori barceloní deixarà de percebre aquests ingressos i haurà d’abonar uns 200.000 euros l’any, aproximadament, pel cost del servei. La posada en marxa de la gratuïtat es va anunciar al juny passat, com un dels compromisos inclosos al Pla d’Actuació Municipal i una de les iniciatives ciutadanes que havia recollit més suports a través de la plataforma Decidim Barcelona. La mesura s’ha posat en marxa ara, amb el canvi de l’operador telefònic de l’Ajuntament de Barcelona.

El tinent d’alcaldia de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha explicat que la mesura garanteix el dret dels ciutadans de Barcelona de ser informat sobre allò que depèn de l’administració sense que hagi de pagar un cost. “La gratuïtat del 010 era un repte pendent històric de la ciutat que aquest govern entoma, i finalment, impulsa en compliment dels drets de les persones a tenir accés a la informació d’una administració que vol ser transparent”, ha recalcat Asens.

El 010, més de 600.000 trucades anuals

El servei d’atenció telefònica del 010 va néixer a Barcelona ara fa 30 anys i s’ha estès per altres ciutats de Catalunya i de l’estat espanyol. El 010 atén a la ciutat de Barcelona més de 600.000 trucades anuals.

FER UN COMENTARI