“A 2 Veles Teatre” dóna el tret de sortida de la Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa

La companyia "A 2 Veles Teatre", nascuda dels alumnes de l'Aula Municipal, la primera de les 17 formacions convidades aquesta temporada

0
369

La 27 Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa ‘Fono’ ha arrencat dissabte a la tarda al Teatre Municipal de l’Escorxador amb l’obra “Y nos quedamos sin palabras”, que ha posat en escena la companyia “A 2 Veles Teatre”.

Aquesta formació, nascuda l’any 2003 per canalitzar les inquietuds teatrals dels seus membres, formats a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida, s’ha posat sota les ordres de Maite Ojer per du als escenaris l’estrena de l’obra d’Adrián Benatar.

Teatre, música, circ i dansa són algunes de les propostes que les 17 companyies que participaran en la 27a Mostra d’Arts Escèniques materialitzaran d’aquí fins al desembre.

Dels 17 espectacles, que es podran veure en el marc de la 27a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono”, cal destacar que deu són estrenes i, per tant, es podran veure per primera vegada al Teatre Municipal de l’Escorxador. Cal recordar que aquesta cita amb les arts escèniques serveix com a plataforma d’exhibició a les companyies tant amateurs com professionals de Lleida.

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social. Qualsevol entitat o associació amb personalitat jurídica pròpia pot participar a la Mostra, sense distinció de disciplina escènica, format, o qualsevol altre. L’únic requisit és que estiguin domiciliats a Lleida ciutat.

El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, conegut amb el sobrenom d’en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.

FER UN COMENTARI