La 6a edició de les Jornades dels Fideus Rossos arriba a Cambrils

Els visitants tenen una cita del 20 d'abril al 6 de maig amb 33 restaurants del municipi

0
372

Un any més, Cambrils aposta per un dels seus plats més tradicionals a la sisena edició de les Jornades dels Fideus Rossos, que es durà a terme del 20 d’abril al 6 de maig. 33 restaurants participaran amb la seva versió pròpia dels fideus rossos.

Josep Maria Pellicer, representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, ha explicat que aquests fideus són “un plat sortit de les barques dels pescadors”, ja que és el menjar típic en el dia a dia dels pescadors. Sobre aquest tema, Pellicer ha afegit que es de l’organització de les jornades es vol “defensar el nom d’aquests fideus” per tal de que tota la població utilitzi el mateix nom per referir-se.

Els menús dels restaurants estan formats tant per receptes més tradicionals (com poden ser els fideus rossos amb cloïsses i gambes), com per plats més innovadors (com fideus rossos de cabra de mar (més conegut com “centollo”) i algues amb allioli de citronel·la. Un ampli ventall per tot tipus de visitants. Per altra banda, els menús tenen diferents preus per tal d’ajustar-se a totes les necessitats; el més econòmic (de 20 euros) i fins al més elevat que pot arribar als 50 euros.

El municipi de Cambrils organitza 10 jornades gastronòmiques al llarg de tot l’any. Sobre això, Mercè Dalmau, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils, ha declarat: “Volem que Cambrils segueixi sent la capital gastronòmica de la Costa Daurada”. L’impacte econòmic d’aquestes jornades s’evalua positivament des de l’Ajuntament i des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils perquè Josep Maria Pellicer ha explicat que quan hi ha jornades gastronòmiques a la ciutat “hi ha un moviment extra de públic que ve a provar els plats dels restaurants cambrilencs”.

Restaurants participants
Els restaurants participants en aquesta jornada són Acuamar, Al Punt, Barabar, Bec d’Or, Cal Tendre, Can Bosch, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Duomo, El Faro, El Pescador, El Pósito, Estival Eldorado, Gami, Germans Miquel’s, La Cuina d’en Jordi, La Palmera de la Llosa, Les Barques, L’Espurna, Les Fonts, Llop de Mar, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Plan B, Rincón de Diego, Sotacel, Xiringuito Restaurant del Mar i L’Original, Experiències Gastronòmiques.

FER UN COMENTARI