Nova jornada festiva per promoure el reciclatge de paper i cartró a Reus

0
469
Wifi_Penedès_728x90

La campanya “I tu, per què recicles?”, orientada a sensibilitzar la ciutadania per fomentar i millorar la recollida selectiva a la ciutat, organitza aquest dissabte 22 d’abril a la tarda a la plaça Prim una nova jornada festiva per promoure el reciclatge de paper i cartró, entre la ciutadania. Aprofitant la vigília de la Diada de Sant Jordi, aquesta vegada es vol implicar el món de la cultura perquè promogui el reciclatge, ja que amb els ingressos de l’increment de recollida selectiva de paper i cartró es finançaran nous projectes per les biblioteques de la ciutat.

Durant aquesta setmana a les Biblioteques Municipals (Biblioteca Central Xavier Amorós i Biblioteca Pere Anguera) i les llibreries de la ciutat s’han repartit punts de llibre i informació sobre la campanya, en aquesta ocasió centrada en el lema #joblau. Aquest dissabte a partir de les 17:00 h hi haurà tallers infantils i berenar a la plaça del Prim.

La campanya
Les regidories de Medi Ambient i Via Pública de l’Ajuntament de Reus, amb el suport de les empreses Ecoembes, Ecovidrio i l’Agència de Residus de Catalunya, impulsen una campanya de sensibilització “I tu, per què recicles?”, orientada a incrementar els índexs de recollida selectiva de residus a la ciutat de Reus. La novetat d’aquesta campanya és que l’Ajuntament de Reus destinarà els recursos que s’obtinguin de l’increment de la recollida selectiva a projectes i activitats relacionats amb la cultura (fracció de paper), l’educació (fracció d’envasos), l’aprofitament alimentari i la lluita contra la pobresa (fracció de vidre) i l’art (fracció orgànica).

L’objectiu global de la campanya és assolir un índex de recollida selectiva de prop del 22% (actualment la xifra és del 19,8%) pel que fa a la suma de les quatre fraccions que es recullen al carrer. Per aquest motiu es pretén mobilitzar la ciutadania fent-la conscient que la seva col·laboració en la recollida selectiva i el consegüent creixement en els índexs de recollida suposaran la disponibilitat dels recursos econòmics generats per a projectes socials i culturals. Es tracta de generar, a més del benefici inherent pel medi ambient, un benefici per al conjunt de la societat.

FER UN COMENTARI