Torredembarra posa en marxa un nou sistema de recollida de la poda

En mà s'han repartit fins al moment sacs a prop de 600 habitatges i s'espera arribar a 700 fins a la finalització de la campanya

0
446
Juanita’s Vilanova 728×90

A partir d’aquest cap de setmana, als barris de Babilònia, Racó Romà, Montclarà, Clarà, Bizanci, les Àmfores i Sadolla es posarà en marxa el nou sistema de recollida de la poda que bàsicament consisteix en la retirada de tots els contenidors per implantar el porta a porta.  Durant aquestes darreres setmanes, la Regidoria de Sostenibilitat du a terme una campanya d’informació als veïns i ja s’ha pogut detectar una gran acceptació donat que els contenidors són punts d’atracció de brutícia i incivisme.

En aquests barris s’hi troben unes 1.700 cases amb jardí les quals han estat totes bustiades amb la informació dels dies de recollida i com s’ha de fer, posant especial èmfasi en que cal separar les fulles de les branques, les fulles s’han de disposar en sacs davant la porta, de no més d’1m3 i les branques lligades i amb una longitud d’un metre màxim per poder ser recollides amb els vehicles actuals.
En mà s’han repartit fins al moment sacs a prop de 600 habitatges i s’espera arribar a 700 fins a la finalització de la campanya aquest cap de setmana, que serà quan es retiraran els contenidors definitivament. La resta d’habitatges ha rebut informació sobre el fet que poden recollir els sacs (que són un obsequi de l’Ajuntament per la col·laboració dels ciutadans en la implantació d’aquest nou sistema) a les dependències de la Regidoria a partir de dilluns vinent.
Fins a finals d’abril, els monitors i monitores ambientals de les entitats ecologistes locals GEPEC-EdC i GETE-Ecologistes en acció vigilaran els voltants dels contenidors per lliurar informació a peu de carrer sobre el nou sistema. També s’han posat en contacte amb tots els jardiners del municipi que, en la seva major part, han manifestat conèixer el canvi. La campanya de comunicació realitzada és una actuació finançada pel Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA), així com per l’Agència de Residus de Catalunya.
El regidor de Sostenibilitat, Josep Maria Guasch, ha explicat que pel que respecta al seguiment del nou sistema, des del mes de setembre de 2016 (data en que es van afegir a Sant Jordi els barris dels Munts i les Marítimes) fins a finals de febrer la poda recollida ha disminuït de 568 tones fins a 372 tones, un 34,5% de l’any anterior. Amb aquestes xifres, assenyala que queda demostrada l’eficàcia del canvi de sistema.
Cal recordar, doncs, que el pròxim 22 d’abril es retiraran els contenidors ubicats als barris de Babilònia, Racó Romà, Montclarà, Clarà, Bizanci, les Àmfores i Sadolla. La recollida de la poda porta a porta en aquesta zona s’implantarà a partir del 23 d’abril i es durà a terme un dia a la setmana. En el cas dels veïns de Babilònia, Racó Romà, Montclarà i Clarà serà els diumenges al matí; i des de la carretera de la Pobla, les Àmfores, Bizanci i Sadolla, serà els dissabtes. Els veïns han de deixar les restes a la porta de casa seva la tarda abans de la recollida o el mateix dia abans de les 7 h del matí.

FER UN COMENTARI