520 alumnes i professors assisteixen a l’obra “Terra Baixa”

Teatre i Literatura és un projecte educatiu i teatral, que compta amb la col·laboració de la companyia Teatre de Ponent de Granollers i de Frederic Roda Fàbregas

0
321
Fotografia de l'obra Terra Baixa
Karting Comarruga 728×90

La companyia Teatre de Ponent ha realitzat, aquest darrer dimarts, al Teatre Municipal de l’Escorxador, dues representacions de l’obra ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà, activitat que s’emmarca dins del projecte Teatre i Literatura. En total, han assistit a l’espectacle 520 alumnes i professors, de diferents centres educatius de Lleida ciutat i de comarques.

Teatre i Literatura és un projecte educatiu i teatral, que compta amb la col·laboració de la companyia Teatre de Ponent de Granollers i de la mà de Frederic Roda Fàbregas, especialista en temes de teatre i educació, director teatral i professor de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Aquesta és una proposta adreçada a l’alumnat de batxillerat, amb l’objectiu d’estimular la lectura de les obres que formen part del currículum escolar mitjançant la seva escenificació.

Teatre i Literatura se serveix del joc teatral com a suport didàctic per comprendre millor les obres de la literatura catalana i castellana. Els espectacles estan refermats amb un dossier pedagògic, amb el qual els professors poden treballar amb els seus alumnes diferents propostes didàctiques a partir de l’argument de l’obra.

Es poden consultar les tres obres que es representen aquest curs al Teatre de l’Escorxador a la web de Teatre i Literatura. Les dates de representació de les adaptacions teatrals a Lleida pel curs 2017 -18, són, a més de l’esmentada adaptació de l’obra de Guimerà, l’11 de gener, amb ‘La casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca, i el 22 de febrer, amb l’adaptació de ‘La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda.

FER UN COMENTARI