520 alumnes i professors assisteixen a l’obra “Terra Baixa”

Teatre i Literatura és un projecte educatiu i teatral, que compta amb la col·laboració de la companyia Teatre de Ponent de Granollers i de Frederic Roda Fàbregas

0
539
Fotografia de l'obra Terra Baixa

La companyia Teatre de Ponent ha realitzat, aquest darrer dimarts, al Teatre Municipal de l’Escorxador, dues representacions de l’obra ‘Terra Baixa’, d’Àngel Guimerà, activitat que s’emmarca dins del projecte Teatre i Literatura. En total, han assistit a l’espectacle 520 alumnes i professors, de diferents centres educatius de Lleida ciutat i de comarques.

Teatre i Literatura és un projecte educatiu i teatral, que compta amb la col·laboració de la companyia Teatre de Ponent de Granollers i de la mà de Frederic Roda Fàbregas, especialista en temes de teatre i educació, director teatral i professor de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Aquesta és una proposta adreçada a l’alumnat de batxillerat, amb l’objectiu d’estimular la lectura de les obres que formen part del currículum escolar mitjançant la seva escenificació.

Teatre i Literatura se serveix del joc teatral com a suport didàctic per comprendre millor les obres de la literatura catalana i castellana. Els espectacles estan refermats amb un dossier pedagògic, amb el qual els professors poden treballar amb els seus alumnes diferents propostes didàctiques a partir de l’argument de l’obra.

Es poden consultar les tres obres que es representen aquest curs al Teatre de l’Escorxador a la web de Teatre i Literatura. Les dates de representació de les adaptacions teatrals a Lleida pel curs 2017 -18, són, a més de l’esmentada adaptació de l’obra de Guimerà, l’11 de gener, amb ‘La casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca, i el 22 de febrer, amb l’adaptació de ‘La Plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda.

FER UN COMENTARI