300 persones assisteixen a l’espectacle de la Passió de Cervera aquest diumenge

L'espectacle compta amb 350 voluntaris entre actors i personal tècnic

0
799
Wifi_Penedès_728x90
Els organitzadors de la Passió de Cervera volen presentar l’any que ve un espectacle totalment renovat per adaptar-lo al segle 21 i guanyar públic jove. Segons ha explicat el president del Patronat, Xavier Cañabate, això passa per “fer un text nou” i també canviar l’estructura i l’escenografia, tot i que es volen mantenir els elements tradicionals més característics de la Passió cerverina, com són els decorats de tela i paper creats pels Germans Salvador, considerats un patrimoni artístic.
De moment, aquest diumenge uns 300 espectadors han estrenat la temporada d’enguany, que presenta sis funcions fins el 22 d’abril. Aquest any l’espectacle ja ha presentat algunes novetats com ara balls, cant i percussió en directe, i s’han renovat personatges principals com el de Jesús i Maria. També s’ha millorat la Il·luminació, tot i que en aquesta primera funció “hi ha hagut algunes errades que s’hauran de polir per a la setmana que ve”, segons ha admès Cañabate.

La Passió de Cervera, la més antiga de Catalunya, compleix 540 anys de representacions i també celebra el 50è aniversari del Gran Teatre, construït expressament per acollir un espectacle d’aquestes característiques. Els organitzadors esperen superar els 5.000 espectadors de l’any passat, ja que enguany els menors de 12 anys tenen l’entrada gratuïta.

La d’aquest diumenge ha estat la primera de les sis funcions que es faran aquesta temporada, totes en català. N’hi haurà el 26 de març i el 2, 8, 14 i 22 d’abril.

El text actual de la Passió cerverina data de 1940 però està documentada des del 1477 i les primeres representacions, per tant, es remunten al segle XV. L’espectacle compta amb 350 voluntaris entre actors i personal tècnic.

Segons el president del Patronat de la Passió de Cervera, Xavier Cañabate, el gran salt endavant es vol fer el 2018. Tot just la comissió artística hi ha començat a treballar però la intenció és “reestructurar tot l’espectacle” amb “grans canvis” que el facin més atractiu per a un públic més ampli. Per exemple, a banda de canviar el text, Cañabate ha avançat que volen que la Passió reflecteixi “emocions pròpies del segle 21 amb escenificacions actuals” i també que hi tinguin més protagonisme les noves tecnologies. De moment no s’ha decidit qui escriurà el nou text ni si l’exmembre de Joglars Jordi Purtí continuarà com a director. A més, els canvis s’hauran d’ajustar al pressupost de l’espectacle, que és d’uns 50.000 euros.

Cañabate ha explicat que actualment el gruix de les persones que assisteixen a la Passió tenen entre 40 i 70 anys i alguns infants que els acompanyen. En canvi, la franja d’edat de 18 a 35-40 anys, que solen ser consumidors d’espectacles culturals, no se senten atrets per una obra que consideren massa tradicional, i per això hi volen posar remei. De totes maneres, la intenció és que els canvis s’acabin de concretar en els pròxims mesos per tenir-los a punt a la tardor, quan comencin els assajos de la pròxima temporada.

FER UN COMENTARI