200 persones assisteixen al sopar de graduats socials

Sota el lema 'El Col·legi ens dóna força' es va reivindicar la importància de la tasca que realitza la institució per als seus membres

0
438
Entrega de distincions durant el sopar de graduats socials

Més de 200 persones es van donar cita un any més, en el Sopar Col·legial organitzat pel Col·legi de Graduats Socials de Tarragona. L’acte, que va tenir lloc ahir al vespre, va aconseguir aplegar com és habitual, un bon nombre de graduats socials, autoritats, agents socials i econòmics, membres d’altres col·legis professionals i representants d’entitats col·laboradores.
Enguany el lema escollit va ser ‘El Col·legi ens dóna força’, una idea sobre la que va girar aquest sopar que s’ha convertit en un important punt de trobada per al sector i que des de fa anys, es celebra amb un doble objectiu. D’una banda, el de felicitar les festes de Nadal a tots els assistents i de l’altra, el de lliurar entre els membres del Col·legi, diferents distincions per reconèixer-los la tasca desenvolupada i la seva trajectòria en aquesta institució.

Entre els reconeixements que es realitzen en el marc d’aquest sopar, també és habitual que es faci entrega d’una Medalla als Serveis Distingits, en la categoria d’Or, a alguna persona que mantingui una bona vinculació amb el Col·legi de Graduats Socials de Tarragona. Enguany, aquesta distinció ha recaigut en el Magistrat del Jutjat del Social núm. 3 de Tarragona, Francisco Javier Sánchez Icart. El magistrat va rebre aquest reconeixement per la seva participació activa en els actes institucionals i les
activitats formatives organitzades pel Col·legi. En aquest sentit, Sánchez Icart va mostrar-se: “honrat, orgullós i emocionat en rebre la màxima distinció col·legial” ja que, segons va afirmar, “aquesta medalla té una importància singular”, atès que “mantinc des de fa més de 30 anys una vinculació amb la professió dels graduats socials, que han anat guanyant prestigi i importància amb el pas dels anys i que, avui, són els professionals del Dret més propers a l’usuari final, que són els ciutadans”.

A més, Sánchez Icart va defensar la figura dels col·legis professionals, ja que “un cop finalitzats els estudis a la Universitat, els col·legis professionals són l’espai idoni per continuar renovant i ampliant la formació professional que, en el cas dels graduats socials, és essencial perquè han d’estar al dia de les darreres novetats legislatives”.

Un cop lliurades totes les distincions, Anna Maria Asamà, presidenta del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona, va tancar l’acte. Durant el seu discurs, la presidenta va destacar la importància de la tasca que desenvolupa la institució de cara als seus col·legiats. En aquest sentit, va destacar que “són
temps difícils, i és quan més necessitem estar colze a colze amb els nostres. El Col·legi no pot ser només una estructura administrativa que resolgui processos formals. El Col·legi ha de ser el punt de recolzament en el que hi trobem suport cada un dels col·legiats. Ha de ser un punt de trobada i un lloc de debat. Ha de ser també un focus de formació”.

A més de reivindicar el paper del Col·legi com a instrument de debat i formació, Asamà va aprofitar per destacar la importància de què els Graduats Socials disposin, no només de la complicitat del Col·legi, sinó també dels professionals i companys que treballen als despatxos. En aquest sentit va afegir: “El pitjor és tenir la sensació de que caminem sols i això, mai no pot passar-li a un graduat social. Qui pot donar més suport a un graduat social que un altre graduat social? És en aquest punt on està el Col·legi
com a nexe d’unió. Estem junts i hem d’estar units. Aquí es troba la nostra força. L’altra part l’aportem cada un de nosaltres amb la nostra professionalitat i el treball dels nostres equips humans, aquests col·laboradors amb els que dia a dia, compartim treball”.

Amb aquest parlament, es va posar el punt i final a aquesta nova edició del sopar anual del Col·legi de Graduats Socials, en la que també hi van participar el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; la Magistrada de la Sala IV del Social del Tribunal Suprem, Rosa M. Virolés; i el Secretari General de la Presidència, Joaquim Nin, entre d’altres.

FER UN COMENTARI