14 agents de la Policia Local reben formació específica per atendre víctimes de violència masclista

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú, que compta amb una unitat especialitzada des de l'any 1995, crearà un equip que pugui donar resposta immediata les 24 hores del dia, tot l'any

0
136
Imatge d'una de les formacions. Foto: Aj.VNG
Wifi_Penedès_728x90

14 agents de la Policia Local de Vilanova i la Geltrú estan rebent aquests dies formació específica per millorar la resposta i l’atenció a les víctimes de violència masclista.

Aquesta acció formativa, fruit del treball de les Regidories de Seguretat Ciutadana i de Convivència i Equitat, té com a objectiu donar un nou impuls a la Unitat Especialitzada d’Atenció de Víctimes de Violència Masclista, creada l’any 1995 dins el cos policial, oferint atenció les 24 hores del dia, durant tot l’any.

Els membres que integren la unitat estan realitzant aquestes setmanes un curs impartit per un equip format per una jurista, un jutge, una psicòloga, un sociòleg i sexòleg, una educadora i professionals especialistes en gènere i diversitat sexual.

En el curs formatiu també hi ha agents de les policies locals de Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilafranca del Penedès, a qui se’ls ha convidat a assistir. En total són una vintena d’agents que rebran formació específica sobre la complexitat de les dinàmiques discriminatòries i de les relacions d’abús que s’expressen a través de la violència masclista aportant eines bàsiques per a la prevenció, la detecció i l’atenció dels assetjaments i les agressions masclistes i també coneixent alguns models d’intervenció.

FER UN COMENTARI