13 sales del centre cívic de Balàfia portaran el nom de 13 escriptores lleidatanes

L’Associació de Veïns de Balàfia i Dona Balàfia han estat els impulsors d’aquest homenatge

0
712
FarmaciaBanyeres_728x90

El tinent d’alcalde i regidor del barri, Joan Gómez, i la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, han assistit al “bateig” d’aquests espais que portaran el nom d’aquestes escriptores: Maria Mercè Marçal, Maria Rúbies, Cristina de Pizán, Teresa Pàmies, Carmen Padilla, Rosa Fabregat, Dolors Sistac, Maria Barbal, Laura Bernis, Maria Barqué, Elvira Godàs i Victòria Sau

El tinent d’alcalde i regidor del barri, Joan Gómez, i la regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, han assistit al “bateig” de 13 sales i espais del centre cívic de Balàfia que recorden 13 dones notables de la literatura lleidatana i catalana del segle XX: Maria Mercè Marçal, Maria Rúbies, Cristina de Pizán, Teresa Pàmies, Carmen Padilla, Rosa Fabregat, Dolors Sistac, Maria Barbal, Laura Bernis, Maria Barqué, Elvira Godàs i Victòria Sau.

L’Associació de Veïns de Balàfia i Dona Balàfia han estat els impulsors d’aquest homenatge amb l’objectiu de treballar per la visibilització de les dones en tots els àmbits. És per això que han volgut destacar les escriptores lleidatanes que han marcat l’evolució de la literatura i que han analitzat la situació de la dona des de molts punts de vista i àmbits: social, treball, ideologia, lluita i exemple per aconseguir una societat més justa.

L’homenatge a aquestes dones ha comptat amb la participació, en representació de totes elles, de Rosa Fabregat. A més, durant l’acte han actuat els alumnes del curs de dansa del barri i hi ha hagut una lectura de poemes a càrrec de Felip Gallart.

Aquest homenatge s’emmarca dins de les activitats de celebració del Dia Internacional de les Dones que, un any més, s’ha dut a terme amb un programa d’actes unitaris, amb 49 propostes diverses que han estat promogudes o que han comptat amb la col·laboració de 44 entitats. Les activitats clouran dijous 30 de març amb una xerrada sobre la salut cardiovascular amb perspectiva de gènere, a càrrec del Dr. Carlos Tomàs, dins de l’Espai salut de l’Activat al Casal, al Centre Cívic de Cappont.

FER UN COMENTARI