1.500 escolars participen en “L’Aventura de la vida” que promou habilitats i hàbits saludables

L’edició d’enguany ha acabat amb la representació de l’obra “Dream to dream” de l’Aula de Teatre, a l’Auditori Municipal Enric Granados

0
238

600 infants de 14 escoles de Lleida han assistit aquest matí a l’acte de cloenda del programa municipal “L’Aventura de la vida”, que s’ha fet a l’Auditori Enric Granados. La Paeria fa 13 anys que desenvolupa aquest programa d’educació per a la salut i d’habilitats per a la vida, que compta amb la col·laboració de l’entitat Fundesplai, els Departaments de Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i Plusfresc.

El programa clou amb una festa amb les escoles participants per agrair la seva implicació. Enguany, el lema ha estat “Un cel de somnis” i les activitats organitzades han seguit aquesta temàtica. L’Aula Municipal de Teatre ha representat l’obra de teatre infantil “Dream to dream”, un espectacle replet de música, dansa i humor que ajuda els infants a veure el somni com un anhel, un desig que es pot fer realitat si es persegueix amb implicació personal, esforç, perseverança, constància i comptant amb el suport de les persones del voltant. L’acte ha acabat amb l’entrega de diplomes a les escoles participants en el projecte.

A l’acte han assistit el tinent d’alcalde i regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, i la regidora d’Educació, Rosa Maria Salmerón, així com també el director territorial d’Ensenyament de Lleida, Miquel Àngel Cullerés; el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Jordi Cortada, i el director de Responsabilitat Social de Plusfresc, Rafael Oncins.

“L’Aventura de la vida” és un programa que s’adreça a les escoles d’educació primària de Lleida i està basat en dos eixos: les habilitats per a la vida, com són el respecte envers un/a mateix/a i envers les altres persones, la gestió de les emocions, la presa de decisions, l’afrontament dels desafiaments, etc., i els hàbits saludables, com el descans i l’activitat, l’alimentació, la higiene, etc. Aquest projecte ha anat creixent amb la incorporació de noves propostes i activitats, com l’obra de teatre El Secret dels Floppis, la gimcana “Viu la discapacitat” o els tallers d’higiene postural i salut ocular, i s’ha consolidat com un programa de referència als centres educatius de la ciutat. Aquest curs escolar hi han participat 1.500 infants de 3è i 6è de primària de 18 escoles, a més d’altres 16 escoles que han participat en alguna de les activitats paral·leles.

FER UN COMENTARI